Kurser och program

Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Det engelska språket, liksom dess litteraturer och kulturer, får allt större spridning i världen. På kandidatprogrammet i engelska med globala perspektiv får du en unik möjlighet att lära dig mer om begreppet global engelska som studieämne, och olika sätt att förstå de många platser där vi stöter på engelska. Läs mer om programmet.

Masterprogram i engelska

Masterprogrammet i engelska erbjuder ett brett och stimu­lerande kursutbud inom ämnet engelska. Du kan välja att fördjupa dig i till exempel andraspråksinlärning och i frågor kring språk och samhälle. Programmet passar även dig som är intresserad av litteratur och kultur, där vi ger kurser med fokus på till exempel postmodern litteratur, litteratur och nationalitet. Välj den inriktning som passar dig:
Engelsk språkvetenskap
Engelsk litteratur
Amerikansk litteratur och kultur

Institutionens kurser

I universitetets kurskatalog kan du söka fram alla institutionens kurser. Använd gärna filter på söksidan för att hitta de kurser du letar efter en viss termin. Eller sök efter ämne:

Engelska
Keltiska studier
USA-kunskap

Lärarprogram

Institutionen medverkar inom universitetets lärarprogram med inriktning mot grund- och gymnasieskola. Läs mer om lärarprogrammen här.

Senast uppdaterad: 2023-10-19