Studenter i ett bibliotek med böcker i ämnet engelska.

Engelska, keltiska språk och USA-kunskap

Läs en av våra ca 60 kurser eller ett av våra program.

Redan student

Följ oss på Facebook

Kurser och program

Som student kan du välja mellan att läsa fristående kurser och att läsa program. Institutionen erbjuder ett sextiotal kurser, och du kan skräddarsy din kandidatexamen genom att välja kurser från vår institution, från andra institutioner vid Uppsala universitet eller till och med andra lärosäten. Ta reda på vad som behövs för examen och vad som är huvudområden och biområden. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om hur du kan bygga din examen. Vi erbjuder även ett Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv. På avancerad nivå finns vårt Masterprogram i engelska.

  • Böcker, block och penna.
    Engelska
  • Poulnabrone dolmen - fornmonument på Irland.
    Avdelningen för keltiska språk
  • Wall Street New York.
    Svenska institutet för nordamerika-studier (SINAS)

Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Unga människor mot olikfärgad bakgrund med texten Global English Studies

På programmet får du en unik möjlighet att lära dig mer om ett levande språk med nära band till de samhällen och kulturer där det används, dess rika historia och mångskiftande litterära arv och kulturella uttryck. Programmet ger dig gedigna kunskaper i engelska och i språkets funktion som världsspråk, samt dess roller i olika delar av världen.
 

Till kandidatprogrammet

Masterprogram i engelska

Vårt masterprogram i engelska erbjuder ett brett och stimu­lerande kursutbud i ämnet. Programmet har tre inriktningar: engelsk språkvetenskap, engelsk litteraturvetenskap och amerikansk litteratur och kultur. Programmet erbjuder en förstklassig grund för studenter, både från Sverige och utlandet, som vill utforska det engelska språket och dess litteraturer. Det är också en utmärkt förberedelse för dig som vill fortsätta till studier på forskarnivå.

Masterprogram i engelska

Glasögon som ligger på en uppslagen bok.

Studera utomlands

Kvinna med solglasögon mot blommande träd.

Vill du läsa utomlands? Som student vid institutionen har du möjlighet att studera en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. Du kan välja att läsa på Irland, i Tyskland, Storbritannien eller i något av de andra länder som ingår i utbytesprogrammet.

Bli utbytesstudent

Forskarutbildning

Forskarutbildningen vid institutionen är indelad i tre inriktningar: Engelsk språkvetenskap, Engelsk litteratur och Amerikansk litteratur. Utbildningen ger dig möjlighet att bli expert på ditt område, arbeta självständigt och tänka kritiskt.

Du utvecklar både praktiska och teoretiska färdigheter och får en kunskapsbredd i ditt ämne. En forskarutbildning gör dig redo för kvalificerade arbetsuppgifter inom näringsliv, offentlig förvaltning, högskolor och universitet.

Hur går ansökan till forskarutbildningen till?

Spikad avhandling.
Senast uppdaterad: 2023-12-06