Examen och karriär

Vi erbjuder examina i engelska på alla nivåer. För examina på grundnivå är det i ämnet engelska vanligast att man själv bygger en examen genom att läsa fristående kurser. Från och med höstterminen 2020 erbjuder vi även ett kandidatprogram i engelska med globala perpektiv. För ämnesfördjupning till kandidatexamen i engelska krävs att man har läst Engelska A-C eller motsvarande. Det går också att läsa engelska och sedan ta ut en examen i ämnet inom ramen för t.ex. Språkvetarprogrammet. Vill du veta mer om hur du kan bygga din egen examen kan du gärna ta kontakt med vår studievägledare.

För examina i engelska på avancerad och forskarnivå finns program att följa. Se våra sidor om utbildning. Våra andra två ämnen, keltiska språk och USA-kunskap, kan inte utgöra huvudämnen i en examen, men kan istället ingå som biområden inom t.ex. en kandidatexamen i engelska.

Läs mer om olika examina och examenskrav.

Karriär

Hitta jobb!
CareerGate finner du jobbannonser, tips inför intervju, workshops för CV-skrivandet, samt mycket mer.

Starta eget?
Vill du frilansa eller jobba som konsult? Att starta eget kan vara lättare än du tror.
Kontakta Drivhuset för kostnadsfri hjälp med allt det praktiska.

Arbeta som volontär?
Vill du arbeta som volontär? I Uppsala finns många ideela verksamheter där man kan jobba som volontär och skaffa livserfarenhet. Man kan leta lediga uppdrag på Studentvolontär i Uppsala.

Mer vägledning?

För mer ingående karriär- och yrkesvägledning, kan du vända dig till Studentservice

Senast uppdaterad: 2021-11-10