Om oss

Svenska institutet för nordamerikastudier (SINAS) bedriver forskning, ger kurser och främjar studiet av Nordamerika. Institutet, som är det enda i sitt slag i Sverige, grundades 1985 och utgör en avdelning inom Engelska institutionen. Vi  samarbetar med våra kolleger vid institutionen som forskar om amerikansk litteratur. Vi utgör också en resurs för andra medarbetare vid Uppsala universitet som intresserar sig för Nordamerika inom utbildningsvetenskap, humaniora, juridik, samhällsvetenskap och teologi.

Kontakta oss

För information om SINAS, våra aktiviteter och pågående forskning går det bra att kontakta institutets föreståndare Professor Dag Blanck

För information om specifika forskningsprojekt vänligen kontakta ansvarig forskare.

Om du är intresserad av våra kurser i USA-kunskap och vill veta mer kan du gärna kontakta institutionens studievägledare.

Anställda och affillierade forskare

Advisory board

• Mikael Börjesson, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
  • Margaretha Fahlgren, Litteraturvetenskapliga institutionen